Ulrika Träff årets ”Främjare av ord och bild”

Jan Olshedens och Göran Trydells stipendium för ”Främjande av ord och bild”, tilldelades i år Ulrika Träff, välkänd för många Laholmare, bland annat för många års utgivning av Magasin Laholm. Stipendiet utdelades i samband med Föreningen Gamla Laholms årsmöte på Laholms Teater.

Motivering:
”Ulrika Träff, årets stipendiat av Föreningen Gamla Laholms utmärkelse ”Främjare av ord och bild”, har en gedigen bakgrund och erfarenhet som egen företagare sedan 1994 med fokus på kommunikation och grafisk produktion.

Ulrika är en nyfiken entreprenör som vårdar ordet och skriften i lika hög grad som bilden. Allting ska vara perfekt. Innehållet, språket, motiven i texter och bilder ska gärna ha ett unikt innehåll och det speglar respekten för läsaren men också för de som är föremål för texter, berättelser och artiklar.

Sedan 2007 har Ulrika gett ut ”Magasin Laholm” med varma och sanna och ibland unika berättelser om människor, platser, händelser och stora och små event som lockar Laholmare och besökare att ta del av den charm som kan erbjudas året runt. Med sina texter och bilder förmår hon beskriva och förädla motivet så att det ger läsaren en positiv läsupplevelse och lockar till besök och aktivitet”.

Ulrika Träff 2023 års stipendiat och Christer Jonsson, ordförande i Gamla Laholm